AI-bedstemor narrer telefonsvindlere og spilder deres tid

Det engelsk teleselskab O2 har lanceret en ny AI-drevet løsning kaldet 'Daisy' - en virtuel bedstemor, der er designet til at bekæmpe telefonsvindlere.

AI-bedstemor narrer telefonsvindlere og spilder deres tid
Screenshot fra Virgin Media O2

Godmorgen 🤗

Først og fremmest vil jeg sige velkommen til de mange nye læsere, der er kommet til i løbet af den sidste uge.

Jeg vil også gøre dig opmærksom på en ny episode af min podcast, hvor jeg taler med Thomas Rosenstand. Vi diskuterer AI og fremtiden for SEO – en spændende samtale, du ikke vil gå glip af.

God læselyst med nyhedsbrevet!
/René 🤗

Skab indhold der sælger med AI
Få adgang til et unikt community, live workshops, ugentlige coworking sessions og ekspert-vejledning i at bruge AI-værktøjer til at skabe indhold der sælger.

Her er dagens menu:

  • AI-bedstemor narrer telefonsvindlere og spilder deres tid
  • Regeringen lancerer ambitiøs AI-indsats: Vil gøre Danmark førende inden for kunstig intelligens
  • Microsoft lancerer Copilot Vision
  • OpenAI satser på storforbrugere med nyt luksus-abonnement til 200 dollars om måneden
  • AI-gigant kaster sig ud i risikabelt hardware-eventyr
🎙️
Ugens podcast: Thomas Rosenstand: SEO’s relevans i en AI-drevet fremtid

AI-bedstemor narrer telefonsvindlere og spilder deres tid

Screenshot fra Virgin Media O2

Det engelsk teleselskab O2 har lanceret en ny AI-drevet løsning kaldet 'Daisy' - en virtuel bedstemor, der er designet til at bekæmpe telefonsvindlere. Daisy er udviklet med avanceret AI-teknologi og kan føre realistiske samtaler med svindlere i realtid, helt uden menneskelig indblanding.

Denne AI-bedstemor er trænet til at holde svindlerne beskæftiget med lange, snakkesalige samtaler om familie, strikning og andre emner. Hun har formået at holde svindlere i telefonen i op til 40 minutter ad gangen. Formålet er at spilde svindlernes tid og dermed forhindre dem i at nå rigtige potentielle ofre.

Initiativet kommer som reaktion på en undersøgelse, der viser at 71% af briterne gerne vil give igen mod svindlere, der har forsøgt at snyde dem eller deres kære. Tidligere Love Island-deltager og svindeloffer Amy Hart samarbejder med projektet for at øge bevidstheden om svindlernes metoder.

O2 opfordrer deres kunder til at være på vagt og overlade "scambaiting" til AI-eksperterne. I stedet kan folk rapportere mistænkelige opkald og beskeder til nummer 7726. Virksomheden har også implementeret andre sikkerhedsforanstaltninger og blokerer millioner af svindelopkald og -beskeder hver måned for at beskytte deres kunder.

O2 unveils Daisy, the AI granny wasting scammers’ time - Virgin Media O2
O2 has today unveiled the newest member of its fraud prevention team, ‘Daisy’. As ‘Head of Scammer Relations’, this state-of-the-art AI Granny’s mission is to talk with fraudsters and waste as much of their time as possible with human-like rambling chat to keep them away from real people, while highlighting the need for consumers to stay vigilant as the UK faces a fraud epidemic.

Regeringen lancerer ambitiøs AI-indsats: Vil gøre Danmark førende inden for kunstig intelligens

Lavet med AI af digitaliseringsministreriet

Danmark har lanceret en ny strategisk indsats for kunstig intelligens med fokus på ansvarlig udvikling og implementering. Indsatsen, som blev præsenteret i december 2024, bygger på tre retningsgivende principper og omfatter flere konkrete tiltag.

Målet er at sætte borgerne i centrum, styrke danske virksomheders konkurrenceevne og gøre Danmark førende inden for brug af kunstig intelligens i den offentlige sektor.

Regeringen har etableret en Digital Taskforce i samarbejde med KL og Danske Regioner, som skal implementere AI-løsninger i den offentlige sektor. Der oprettes også et nyt center for kunstig intelligens, som skal rådgive om ansvarlig AI-anvendelse. Derudover etableres en platform for danske sprogmodeller, og danske tekstdata gøres tilgængelige som open source.

Digitaliseringsminister Caroline Stage fremhæver, at kunstig intelligens ikke er fremtid, men nutid, og at teknologien skal bruges ansvarligt til gavn for alle. Finansminister Nicolai Wammen påpeger potentialet for at frigøre tid til menneskeligt nærvær i den offentlige sektor, eksempelvis ved brug af AI til analyse af røntgenbilleder.

Initiativet har bred politisk opbakning, og der er afsat 62,5 millioner kroner i perioden 2024-2027 til implementering af den strategiske indsats. Målet er at sikre, at udviklingen af kunstig intelligens sker med udgangspunkt i danske værdier og kommer alle danskere til gode.

Ny strategisk indsats skal bane vej for kunstig intelligens i Danmark
Tre retningsgivende principper for kunstig intelligens skal sammen med fire konkrete initiativer sætte fart på ansvarlig brug og udvikling af kunstig intelligens i Danmark.

Microsoft lancerer Copilot Vision

Foto: Microsoft

Microsoft har netop lanceret en ny funktion kaldet Copilot Vision, som er en ny måde at browse internettet på. Funktionen er foreløbig i preview og er kun tilgængelig for et begrænset antal Copilot Pro-abonnenter i USA.

Med Copilot Vision kan brugeren give AI-assistenten tilladelse til at "se" og forstå hele konteksten af det, man laver online. Det fungerer som et ekstra sæt øjne, der er integreret i bunden af Edge-browseren og kan hjælpe med forskellige opgaver. For eksempel kan den hjælpe med at planlægge museumsbesøg, give shopping-anbefalinger eller forenkle indlæring af nye ting.

Microsoft understreger, at privatliv og sikkerhed er højt prioriteret. Funktionen er helt valgfri, og al data om brugerens interaktioner slettes efter hver session. I første omgang vil Vision kun fungere på udvalgte hjemmesider, og Microsoft planlægger at udvide dette gradvist. Virksomheden fremhæver også, at Vision ikke gemmer eller bruger data fra udgivere til at træne deres AI-modeller.

Denne nye funktion er en del af Microsofts løbende udvikling af Copilot, som blev lanceret i oktober, og repræsenterer et nyt skridt i retning af at gøre AI til en mere integreret del af vores daglige oplevelse.

Copilot Vision now in preview – a new way to browse | Microsoft Copilot Blog
Since we first announced the new consumer Copilot in October, we have loved seeing the ways people have made Copilot their own. It has helped people think through their ideas and get a fresh perspective, has made it less overwhelming to find the right information, and has even helped people feel supported when navigating difficult

OpenAI satser på storforbrugere med nyt luksus-abonnement til 200 dollars om måneden

Lavet med Midjourney

OpenAI har netop lanceret et nyt premium-abonnement kaldet ChatGPT Pro til en månedlig pris på 200 dollars. Det nye abonnement inkluderer ubegrænset adgang til alle OpenAIs modeller, herunder den fulde version af deres o1 "ræsonnements"-model.

O1-modellen er særlig, fordi den kan kontrollere sit eget arbejde undervejs og er bedre til at undgå typiske fejl, selvom den arbejder langsommere. Den nye version kan også analysere billeder og er generelt hurtigere og mere præcis end den tidligere preview-version.

ChatGPT Pro-abonnementet giver desuden adgang til en særlig "pro-tilstand" af o1, som bruger mere computerkraft til at tackle de sværeste opgaver. Ifølge OpenAI reducerer denne pro-tilstand fejl i almindelige programmeringsopgaver med 75%. Abonnementet inkluderer også ubegrænset adgang til GPT-4o og Advanced Voice Mode.

Prisen på 200 dollars er markant højere end det normale ChatGPT Plus-abonnement, og målgruppen er primært power users, der arbejder meget med matematik, programmering og tekstforfatning. For at støtte forskning vil OpenAI uddele nogle gratis Pro-abonnementer til medicinske forskere ved førende institutioner.

Prisforhøjelsen afspejler OpenAIs behov for at reducere deres underskud, da virksomheden forventer at tabe omkring 5 milliarder dollars i år, selvom platformen har over 300 millioner ugentlige brugere, hvoraf cirka 10 millioner er betalende abonnenter.

OpenAI confirms new $200 monthly subscription, ChatGPT Pro, which includes its o1 reasoning model | TechCrunch
OpenAI has launched a new subscription plan for ChatGPT, its AI-powered chatbot platform — and it’s very expensive.

AI-gigant kaster sig ud i risikabelt hardware-eventyr

Lavet med Midjourney

AI-søgemaskinen Perplexity overvejer at bevæge sig ind på hardware-markedet. Virksomhedens grundlægger og direktør, Aravind Srinivas, har på sociale medier foreslået at udvikle en simpel enhed til under 50 dollars, der kan besvare spørgsmål via tale. Han lovede at producere enheden, hvis hans opslag fik over 5.000 likes, hvilket det gjorde.

Dette følger en trend, hvor fremtrædende AI-virksomheder forsøger sig med hardware. Både Midjourney og OpenAI har lignende planer. Dog har historien vist, at hardware-markedet kan være udfordrende. For eksempel har Rabbits R1-enhed mødt problemer, og Humanes AI Pin blev en fiasko med dårlige anmeldelser og sikkerhedsproblemer.

Selvom Perplexity har en solid økonomisk baggrund og er ved at rejse omkring en halv milliard dollars, kræver succes på hardware-markedet mere end bare kapital. Virksomheden står overfor betydelige udfordringer, hvis de vil undgå samme skæbne som andre mislykkede AI-hardware projekter.

Perplexity mulls getting into hardware | TechCrunch
Perplexity, the AI-powered search engine, wants to get into hardware, if tweets from the company’s founder and CEO are any indication.

Thomas Rosenstand: SEO’s relevans i en AI-drevet fremtid

I denne episode af min podcast, Marketing To Go, taler jeg med SEO-eksperten Thomas Rosenstand. Thomas deler sin dybe indsigt i, hvordan AI og nye søgemaskinetiltag påvirker dig og din virksomhed.

Du kan lytte til podcasten på Spotify eller Apple Podcast

Med mere end 25 års erfaring inden for SEO har Thomas en unik vinkel på udviklingen i feltet. Han forklarer, hvordan AI-genererede søgeresultater allerede er en del af Google, og hvilke konsekvenser det kan få for vores adfærd som brugere.

Han påpeger, at vanens magt stadig er stærk, og at mange foretrækker Googles traditionelle søgeresultater frem for AI-genererede svar, der ofte varierer i kvalitet og troværdighed.

Vi taler om, hvordan SEO stadig er relevant, men at det kræver, at virksomheder strukturerer deres indhold bedre. Det indebærer blandt andet brug af værktøjer som schema.org og en tydelig opdeling af tekst, så det bliver nemt for brugerne hurtigt at finde det, de søger.

Thomas fremhæver også, hvor vigtigt det er at levere klare konklusioner tidligt i teksten for at imødekomme den korte opmærksomhedsspænd hos mange læsere.

En stor del af vores samtale handler om fremtidens søgemaskiner. Kan aktører som Perplexity, OpenAI’s SearchGPT eller Bing true Googles dominans? Thomas mener, at det vil tage tid, da Googles omfattende økosystem binder brugerne tæt til platformen.

Thomas Rosenstand: SEO’s relevans i en AI-drevet fremtid -
Jeg taler med Thomas Rosenstand, der deler sin dybe indsigt i, hvordan AI og nye søgemaskinetiltag påvirker dig og din virksomhed.

Tak for at du læste med!

Jeg glæder mig til at dele flere spændende AI-nyheder med dig i næste uges nyhedsbrev. Har du tanker, spørgsmål eller bare lyst til at dele din mening? Skriv endelig tilbage - jeg elsker at høre fra mine læsere og svarer altid personligt.

Kender du andre, der er nysgerrige på AI's muligheder? Del gerne nyhedsbrevet med dem - sammen bliver vi klogere! 🤗

Vi ses på tirsdag!

Mvh. René Hjetting
Mobil: +45 29 27 65 40

P.S. Står din virksomhed overfor digitale udfordringer?
Jeg tilbyder skræddersyede workshops, hvor vi sammen finder de bedste AI-løsninger til netop jeres behov - fra kundeservice og markedsføring til produktivitet og dataanalyse.
Lad os tage en uforpligtende snak om mulighederne.